The Sporthygien Story

Som träningsfreak” och boende på västkusten närmare bestämt i Stenungsund ”porten till Bohuslän” utsätts jag ofta för regn, snömodd och hårda vindar på mina timslånga cykel och löparrundor. Ibland tränar jag flera pass om dagen, inomhus på gym eller i boxningslokalen och utomhus vilket kan innebära stora kontraster i temperatur och fukthalt.

Jag upplever att min hud får ta mycket stryk både under träningspasset och efter då huden blir torr, fnasig och irriterad. Tyvärr blir det värre för varje år som går. Vanliga duschkrämer och lotions passar inte min aktiva livsstil.

Jag började forska och undersöka olika hudvårdsprodukter på marknaden, men blev alltmer besviken på vad jag hittade. Många produkter innehåller syntetiska kemikalier och tillsatser som inte passar mig eller min önskan om naturliga produkter. Då insåg jag att det var dags att göra något åt saken.

Med min envisa natur och en vision om att skapa något unikt och välgörande för mig och andra idrottare bestämde jag mig för att starta mitt egna varumärke av hud- och kroppsvårdsprodukter. 
Jag ville skapa en produktlinje som inte bara skulle skydda och vårda idrottarens hud, utan också vara helt naturlig och tillverkad i Sverige.

Jag började samla kunskap om olika naturliga råvaror och deras fördelar för huden. Det blev många timmar med produktutvecklare och producenter runt om i Sverige på jakt efter de bästa ingredienserna. Vi hittade näringsrika råvaror som naturliga oljor, mineraler och extrakt som skulle kunna ge en extra boost av näring och återhämtning för kropp och hud.

Efter månader av forskning, testning och finjustering lanserade jag mitt varumärke för hudvårdsprodukter för idrottare. Jag kallar det
Sporthygien.

Sporthygien erbjuder ett brett utbud av produkter som är skonsamma mot huden samtidigt som de ger den näring och skydd den behöver. Allt från lotions och duschkrämer till kroppsoljor och övriga produkter tillverkas med omsorg i Sverige. Jag är stolt över att kunna erbjuda produkter med naturliga råvaror som inte bara hjälper idrottare att ta hand om sin hud, utan också främjar hållbarhet och hälsa.

Stefan Magnusson
Grundare